Odlična priloga za veliko noč, božič, rojstne dneve ali pa za prilogo ob narezkih.
Za polnjena jajčka potrebujete:
- 10 jajc
- 5 žlic majoneze
- 1 žlica česnove paste
- 1 čajna žlička česnove soli
- 1 čajna žlička gorčice
- 3 naribane kisle kumarice
- 1 žlica naribane čebule
- ščep kajenskega popra
- sladka dimljena paprika za posip
Jajca skuhamo, olupimo, osušimo , prepolovimo in ločimo rumenjake v eno posodo, beljake pa zložimo na krožnik ali pladenj.
Rumenjake pretlačimo, dodamo majonezo, česnovo pasto, gorčico, naribane kisle kumarice in čebulo ter vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom.
Dodamo ščep kajenskega popra in ščep česnove soli ter zmešamo.
Dobljeno zmes nadevamo v dresirno vrečko in napolnimo jajčka. Jajčka posujemo še s sladko dimljeno papriko in postavimo za vsaj 2 uri v hladilnik.
Dober tek!