Ponudnik se trudi izdelke dostaviti v obljubljenem roku. Izdelke dostavljamo v večini primerov s Pošto Slovenije, vendar si pridržujemo pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnjeno bolj učinkovito. Dostava se izvaja samo na področju Republike Slovenije.

Ponudnik izpolni svojo obveznost iz prodajne pogodbe z izročitvijo dejanske posesti nad blagom kupcu ali s prenosom nadzora nad blagom na kupca. Če ponudnik ne izpolni svoje obveznosti v obljubljenem roku, mu kupec določi primeren dodatni rok za izpolnitev pogodbe. Če ponudnik niti v dodatnem roku ne izpolni svojih obveznosti, lahko kupec odstopi od pogodbe.

Ne glede na to lahko kupec po preteku dogovorjenega roka odstopi od pogodbe, ne da bi ponudniku pustil dodaten rok za izpolnitev obveznosti, če:

  • ponudnik zavrne dostavo blaga,
  • je glede na okoliščine ob sklenitvi pogodbe dogovorjeni rok bistvena sestavina pogodbe ali
  • kupec pred sklenitvijo pogodbe ponudnika obvesti, da je dogovorjeni rok bistvena sestavina pogodbe.

Če kupec odstopi od pogodbe, mu ponudnik nemudoma vrne vsa opravljena plačila.

Nevarnost za izgubo ali poškodovanje odposlanega blaga preide s ponudnika na kupca, ko ta blago fizično prejme ali ko blago fizično prejme tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen imenuje kupec. Če je kupec naročil prevoz pri prevozniku, ki ga ni ponudil ponudnik, preide nevarnost za uničenje ali poškodovanje blaga ne glede na to na kupca ob dostavi blaga prevozniku.


Strošek dostave

Strošek dostave je naveden v objavi za posamezni izdelek in se vedno informativno izpiše ter prišteje tudi v spletni košarici, pred in ob oddaji naročila.


Čas dostave

Dostava se vrši med tednom in v soboto v dopoldanskem času do 12.00 ure na naslov, ki ga vnesete ob oddaji naročila.

Če vas v času dostave ni doma, bo kurir/dostavljavec dostavne službe pustil sporočilo, na podlagi katerega se boste dogovorili za ponovno dostavo oziroma prevzem na najbližji poštni enoti.


Hitrost dostave

Kako hitro bo naročeno blago pri vas, je odvisno od številnih dejavnikov. Če je naročeno blago na zalogi v našem skladišču in naročilo oddate do 12. ure, bo blago odpremljeno z naše strani še isti dan. Če katerega od naročenih izdelkov nimamo na zalogi, bo vaša pošiljka odpremljena isti dan, ko izdelek prejmemo na zalogo. Dostavo opravi dostavna služba, običajno naslednji delovni dan od dneva odpreme, vendar najkasneje v roku 5 delovnih dni.


Osebni prevzem

Po oddanem spletnem naročilu, kjer ste za način dostave/prevzema označili osebni prevzem, bomo za vaša naročila blago pripravili v dogovorjenem dobavnem roku na naslovu našega podjetja. Takoj, ko bodo izdelki pripravljeni, vas bomo o tem obvestili z elektronsko pošto, SMS sporočilom, ali s klicem na vašo telefonsko številko.

 

Krtina, 22. 11. 2020