Preprosti recepti

Česenček krutoni

Izvrstno se podajo k juham in solatam! Hitra in enostavna priprava.

Potrebujemo:

Pečico prižgemo na 180°C, program ventilacija, da se med pripravo segreje. Francosko štruco narežemo na manjše kocke ( prerežemo čez pol in vsako polovico na dajše trakove iz trakov pa v kocke). Namesto francoske štruce, lahko uporabimo tudi drugo vrsto kruha!

Kocke prelijemo z dovolj olja, jih premešamo in posujemo 1 žlico fino mletega česna ter ponovno premešamo. Če ste ljubitelj bolj pikantnih jedi lahko nadomestite olivno olje z okusom česna za olivno olje z okusom česna in čilija, ne bo vam žal!

Kocke razporedimo po velikem pekaču in jih pečemo 8-10minut odvisno od velikosti kock ( toliko, da dobijo lepo zlatkasto barvo).

Ko so pečene jih pustimo, da se ohladijo. Lahko jih uporabimo takoj, lahko pa jih shranimo v zaprto posodo v kateri bodo zdržale dobre 14 dni.

Dober tek!