Izvrstno se podajo k juham in solatam! Hitra in enostavna priprava.
Potrebujemo:
- 1 francosko štruco ( najbolje je stara 2-3 dni)
- Olivno olje z okusom česna
- Fino mlet česen
Pečico prižgemo na 180°C, program ventilacija, da se med pripravo segreje. Francosko štruco narežemo na manjše kocke ( prerežemo čez pol in vsako polovico na dajše trakove iz trakov pa v kocke). Namesto francoske štruce, lahko uporabimo tudi drugo vrsto kruha!
Kocke prelijemo z dovolj olja, jih premešamo in posujemo 1 žlico fino mletega česna ter ponovno premešamo. Če ste ljubitelj bolj pikantnih jedi lahko nadomestite olivno olje z okusom česna za olivno olje z okusom česna in čilija, ne bo vam žal!
Kocke razporedimo po velikem pekaču in jih pečemo 8-10minut odvisno od velikosti kock ( toliko, da dobijo lepo zlatkasto barvo).
Ko so pečene jih pustimo, da se ohladijo. Lahko jih uporabimo takoj, lahko pa jih shranimo v zaprto posodo v kateri bodo zdržale dobre 14 dni.
Dober tek!