Preprosti recepti

Kokošja juha

V zimskem času prisegamo na domače juhe. Kokošja juha nas okrepi in nasiti. Zaupali vam bomo družinski recept naše kokošje juhe.

Potrebujete:

  • 550g piščančjih bedrc
  • 150g čebule
  • 40g česna
  • 150g rumenega korenja
  • 100g koren peteršilja
  • 150g rumene kolerabe
  • 150g gomolja zelene
  • 150g korenja
  • 250g svežega paradižnika
  • 20g svežega peteršilja
  • 4l vode
  • sol po okusu

Meso operemo in osušimo. Vso zelenjavo operemo, olupimo in prerežemo čez pol(česen z nožem stremo).

Vso zelenjavo in meso stresemo v lonec in dolijemo vodo. Lonec postavimo na kuhalnik, zapremo s pokrovom in počakamo da zavre.

Ko juha zavre s površine poberemo peno, solimo, znižamo temperaturo in jo odkrito kuhamo vsaj uro in pol.

Če se nam zdi, da je povrela velika količina juhe, dodamo še nekaj vrele vode.

Iz juhe poberemo meso, mu odstranimo kosti in kožo. Juho precedimo skozi cedilo. Ven vzamemo korenje, ga narežemo in vrnemo v juho.

Ostalo zelenjavo pretlačimo, da spusti tekočino skozi cedilo. Meso natrgamo in ga damo nazaj v juho.

V juho lahko zakuhamo ribano kašo, rezance, žličnike ali karkoli drugega.

Dober tek!